Izrada web sajta
Izrada web prodavnice
Izrada web aplikacije
SEO Optimizacija
Custom web app rešenja
Izrada mobilnih aplikacija
E-commerce rešenja
Digitalni marketing
Optimizacija Sajta
Lokalni SEO
Izrada web sajta
Izrada web sajta
Izrada web prodavnice
Izrada web aplikacije
SEO Optimizacija
Custom web app rešenja
Izrada mobilnih aplikacija
E-commerce rešenja
Digitalni marketing
Optimizacija Sajta
Lokalni SEO

Šta je CMS?

Ako ste novi na webu, radite u digitalnoj oblasti ili modernizujete prisustvo svoje kompanije na internetu, verovatno često čujete mnogo skraćenica i stručne terminologije.

Sistemi za upravljanje sadržajem (ili CMS) se često pominju i postali su standardni deo većine web sajtova.

Šta je CMS?

Sistem za upravljanje sadržajem (CMS) je funkcionalnost koja omogućava administrativnim korisnicima ažuriranje, održavanje, kreiranje i upravljanje sopstvenim sadržajem bez ulaska u kod ili angažovanja razvojnog tima.

Obično, da bi pristupili funkcionalnosti CMS-a, admin korisnici će imati privatnu stranicu za prijavljivanje ili područje za autentifikaciju i navigaciju ka odvojenom meniju ili portalu koji ima opcije za uređivanje određenog sadržaja.

Postoji nekoliko vrsta CMS platformi i različiti načini na koje to može izgledati. Kasnije ću govoriti o nekim od najboljih sistema koje možete razmotriti.

Bez obzira na to koliko je sistem prilagođen ili standardizovan, ili koliko je ograničen ili snažan, mogućnost administriranja sajta i kontrole nad sadržajem bez kodiranja je moćna i može biti ključna u upravljanju vašim prisustvom na webu.

Zašto je CMS važan?

Sistem za upravljanje sadržajem je moćan alat koji štedi vreme, novac i napor kada je u pitanju dodavanje i ažuriranje teksta, slika, video zapisa, stranica i važnih elemenata i strukture stranica na vašem web sajtu.

Važno je da možete uređivati sve što vam je potrebno na vašem sajtu.

Čak i u korporativnim okruženjima ili industrijama koje zahtevaju pregled, odobrenja i druge korake za određeni sadržaj pre nego što bude objavljen, CMS može biti veoma koristan sa ugrađenim funkcijama za te korake.


Kako funkcioniše CMS?

Na najvišem nivou, CMS radi tako što vam daje moć da utičete na živi sadržaj na vašem sajtu putem polja za uređivanje, opcija za dodavanje i drugih funkcionalnosti koje se nalaze iza scene.

Kada uređujete tekst, to ćete činiti u polju za uređivanje koje često ima funkcionalnost sličnu programu poput Microsoft Word-a. Neki sistemi imaju više kontrola i opcija od drugih.

Bez obzira da li uređujete tekst, dodajete slike ili kreirate stranice, to činite putem korisnički prijateljskih kontrola u administrativnom panelu koje vrše izmene u bazi podataka sajta i omogućavaju vam da ih objavite na živom sajtu.

To zamenjuje potrebu da web razvojni tim direktno vrši izmene u kodu.

U nekim slučajevima, ako nemate željene kontrole ili opcije, možete ih dodati putem vašeg razvojnog tima ili same platforme.

U drugim slučajevima, možda ćete se susresti sa ograničenjima CMS-a i možda ćete morati da razmotrite druge opcije kako biste odabrali odgovarajuću platformu za celokupan izgled vašeg sajta.

Popularni sistemi za upravljanje sadržajem
Sistemi za upravljanje sadržajem koriste se na otprilike 796 miliona veb sajtova.

Top 10 sistema za upravljanje sadržajem prema globalnom tržišnom udelu uključuje:

WordPress
Shopify
Wix
Squarespace
Joomla
Drupal
Blogger
Bitrix
Magento
Webflow

Napomena: Otprilike dve trećine svih veb sajtova koristi neki CMS.

Da li treba da napravite CMS od nule ili koristite popularni sistem?

Pre dvadeset i više godina, vaše opcije bi bile ograničene, i verovatno biste morali da razmatrate prilagođeni CMS kao najbolju (ili jedinu) opciju.

Ekspanzija opcija i usvajanje sistema za upravljanje sadržajem su promenili odluku sa “da li” na “koji tip” prilikom planiranja CMS-a.

U mnogim slučajevima, otvoreni CMS je najbolji za sajtove sa sadržajem, prodajne sajtove i one koji nemaju neobičan nivo prilagođavanja.

Čak i otvoreni CMS može pružiti mnogo opcija za prilagođavanje putem dodataka ili prilagođenog koda kako biste kreirali potrebne funkcije, mogućnosti i integracije.

Međutim, ako imate veoma jedinstven proizvod, uslugu ili veb-aplikaciju, možda je najbolje da kreirate prilagođeni CMS.

Razlozi mogu uključivati nedostatak potrebne otvorene tehnologije, specifične potrebe za integracijom, posebne funkcionalnosti za korisnike ili potrebu za ograničenim pristupom i zatvorenim sistemima iz bezbednosnih razloga.

Razumevanje kako funkcionišu sistemi za upravljanje sadržajem, zašto su važni za vašu poslovnu delatnost i kako izabrati pravi sistem za vaše poslovne potrebe je veoma važno.

Promena platforme nakon što ste već uspostavili svoj sajt i sadržaj može biti vremenski zahtevno i skupo.

Preporučujem da prođete kroz temeljan proces kako biste odredili koji je pravi za vas, razmišljajući i o kratkoročnim i dugoročnim ciljevima, kako biste napravili najbolju investiciju i odluku za svoje poslovanje.

Tehnologije sa kojima radimo

Naša vešta grupa programera oživljava vaše koncepte kreiranjem izvanrednih aplikacija koristeći najnovije tehnologije.

Kreativna i inspirativna rešenja je naša specijalnost, a zadovoljstvo klijenata je naš glavni prioritet!


Naš tim je specijalizovan za razvoj jedinstvenih veb-sajtova i aplikacija.

Slušamo sve vaše potrebe kako bismo isporučili konačan proizvod koji će ispuniti sva vaša očekivanja.

16+

GODINA
ISKUSTVA

Mi smo tim sa preko 16 godina profesionalnog iskustva.

400+

PROJEKATA

Uspešno smo završili preko 400 projekata.

Povećajte svoju
efikasnost


Pomažemo kompanijama da unaprede svoj marketinški put kako bi povećale prihode, podigle prepoznavanje i lojalnost brenda i proširile svoju klijentelu.

image

Poslednji radovi

U poslednjih 16 godina radili smo sa PHP, MySQL, Vue.js/jQuery i drugim srodnim web tehnologijama kako bismo kreirali veliki broj web i mobilnih aplikacija. Uvek smo u potrazi za novim izazovima i prilikama i uspešno smo završili preko 400 projekata.

gac

TasteOfTheWild USA

mapartments

M Apartments RS

shyftmatch

Zdrava Ishrana RS

abc attorneys

The Morelli Kitchen USA

apq

APQ UK

genie

I-genie UK

bcw

BCW Traffic Canada

abell

AbellMoney UK

cgs

CGS USA

Istražite aktuelne BytBix publikacije

razlika web sajt

Razlika između sajta i landing stranice?

Postoji li razlika između sajta i landing stranice, ili se odnose na istu stvar?

Opširnije

Kako odabrati pravi hosting?

Postoji mnogo toga o čemu treba razmisliti kada pravite veb sajt, ali čvrsta osnova na kojoj se svaki sajt gradi…

Opširnije

Kako povećati posete na sajtu?

Zamislite vašu web stranicu kao prodavnicu na ulici. Domen je znak ispred prodavnice koji usmerava ljude unutra. Ako nije isto…

Opširnije

Kako odabrati pravi domen?

Zamislite vašu web stranicu kao prodavnicu na ulici. Domen je znak ispred prodavnice koji usmerava ljude unutra. Ako nije isto…

Opširnije

Šta je CMS?

Ako ste novi na webu, radite u digitalnoj oblasti ili modernizujete prisustvo svoje kompanije na internetu, verovatno često čujete mnogo…

Opširnije

Često Postavljana Pitanja

Koliko traje redizajniranje sajta? plus minus

Zavisno o veličini, kompleksnosti i, najvažnije, aktivnom učešću klijenta u procesu, projekt može trajati između 10 – 15 radnih dana.

Koliko dana su vam potrebna da razvijete veb sajt? icon plus icon minus

Proces razvoja zavisi od vaših zahteva. Tipičan projekat može trajati između 7 – 10 radnih dana.

Optimizujete li veb sajtove za pretraživače (SEO)? Plus icon Minus icon

Svi naši paketi uključuju osnovnu optimizaciju za pretraživače (SEO) besplatno.

U kojim tehnologijama je vaša firma specijalizovana? icons minus icons plus

Specijalizovani smo za korišćenje otvorenih izvornih kodova (open-source technologies), sa fokusom na HTML, CSS, PHP, MySQL, Vue.js.

Koliko me košta izmena sadržaja na mom sajtu? ikonice minus ikonice plus

Ništa. Pošto će vaš sajt biti upravljani za sadržaj, sami možete praviti izmene. Međutim, ako želite, možete izabrati jedan od naših paketa za održavanje za dodatnu podršku i usluge.

Kakvo je vaše iskustvo kao kompanija? ikonice minus ikonice plus

Sa bogatom istorijom dugom 15 godina, kreirali smo mnogo uspešnih proizvoda. Kao firma za razvoj softvera, dugo smo bili u prvim redovima, sa ponosom završavajući preko 400 projekata.

Koji su troškovi razvoja prilagođenog softvera? ikonice minus ikonice plus

Različiti elementi igraju ulogu u troškovima razvoja prilagođenog softvera, kao što su: Vrsta i složenost razvoja, Dubina izazova UX/UI dizajna, Veličina tima uključena u razvoj, Model outsourcinga razvoja softvera. Zbog ovih varijabli, najbolje je oceniti trošak prilagođenog softvera nakon temeljnog razgovora o potpunom opsegu projekta. Ako ste znatiželjni o tome kako se procenjuju troškovi i o globalnim prosečnim cenama, pogledajte ovaj članak za više uvida.

Partneri

Sa Pravim Partnerstvom, Dešavaju se Velike Stvari!